We geven hier heel graag een overzicht van alle duurzame acties die wij elke dag ondernemen om onze collecties eerlijk, kwalitatief en ecologisch te maken. Want we zijn daar eigenlijk best fier op. We bewijzen al sinds 2011 dat mooie mode met respect voor mens en milieu echt wel mogelijk is en hopen dat jij ook fan bent van onze filosofie!

Want ook jij kan het verschil maken. Echt! Niet alleen door op een doordachte manier kleding voor jezelf en je gezin te kopen, maar ook door er op een meer duurzame manier mee om te gaan. Wij kiezen heel bewust voor topkwaliteit zodat onze kleding veel langer dan één seizoen meegaat en vragen je om duurzaam om te gaan met gedragen kleding: geef ze door aan anderen, schenk ze aan een lokaal goed doel of recycleer de kleding op een goede manier.

Together sustainable since 2011.

GOTS label

Al onze katoenen collecties krijgen het internationale GOTS-label. Dit betekent dat onze stoffen voldoen aan de strengste voorwaarden voor organische productie met een minimale impact op het milieu. Ook bij het verven en behandelen van onze stoffen voldoen wij aan strikte eisen en weren we alle schadelijke producten. Daarnaast garandeert GOTS ook eerlijke kleding: je bent zeker dat alles in goede werkomstandigheden werd gemaakt, zonder uitbuiting of kinderarbeid. Lees alle details over de strenge criteria voor dit label op de website van GOTS.

Tencel®

Naast organische katoen, gebruiken wij in onze collecties vaak Tencel®. Met de look van zijde en sterkte van polyester is Tencel® één van de meest ecologische grondstoffen, gemaakt op basis van hout van Eucalyptusboom.

Bamboe

Bamboe is een snelgroeiende plant die zonder het gebruik van pesticiden wordt geteeld en tot drie keer per jaar geoogst kan worden met een minimale impact op het milieu. Deze natuurlijke vezels zijn bovendien comfortabel en anti-allergisch.

Doordachte verpakking

Wij verpakken zoveel mogelijk in gerecycleerde kartonnen dozen en gebruiken uitsluitend gerecycleerd plastic om onze kleding indien nodig te verpakken. We zijn voortdurend op zoek naar ecologische alternatieven en hopen zo snel mogelijk volledig circulair te verpakken, zonder extra afval.

Slim transport

We bundelen het transport van onze collecties op een slimme manier en kiezen zo voor een minimale impact op het milieu. We zorgen voor gecoördineerde leveringen zowel van onze leveranciers naar ons centraal magazijn als naar de winkels. We wachten liever iets langer om alles in één keer te kunnen leveren en maken daarmee een duidelijke, duurzame keuze.

Geen overproductie

Wij bepalen de aantallen van onze producties niet zomaar. Wij werken zoveel mogelijk met pre-orders zodat we perfect weten hoeveel stuks we moeten produceren. Zo vermijden we grote overschotten die bij ons absoluut niet in de verbrandingsoven of vuilnisbelt belanden. De kleine overschotten van vroegere collecties die toch ontstaan schenken we doordacht weg aan prachtige, lokale initiatieven zoals CAW Antwerpen of het Berrefonds - die met onze stoffen kleding maken voor overleden kindjes - of we steunen internationale organisaties zoals Clemensactie in Congo. Zo zijn we zeker dat al onze kleding goed terechtkomt.

Respectvol voor mensen

Dankzij het GOTS-label kunnen wij goede werkomstandigheden bij onze leveranciers garanderen. Wij vinden respect voor mensen enorm belangrijk en dragen dat ook in ons hoofdkantoor in Antwerpen hoog in het vaandel. In ons kleinschalig familiebedrijf krijgen mensen kansen om te groeien en in goede omstandigheden te werken met een goede work-life balans. Iedereen komt met de fiets naar ons centraal gelegen kantoor en daar zijn we trots op.

Het voordeel van de korte keten

Greenqueens is nog steeds een kleinschalig familiebedrijf dat snel inspeelt op opportuniteiten. We zijn niet afhankelijk van grote, complexe beslissingsstructuren zodat we onze principes van duurzaamheid, kwaliteit en eerlijkheid zelf overal kunnen garanderen en implementeren.

Belgisch

Wij ontwerpen al onze stoffen helemaal zelf in ons eigen atelier in Antwerpen. Op die manier zijn we niet alleen 100% zeker van de kwaliteit en de ecologische manier van produceren, we garanderen je ook unieke prints die je alleen bij onze merken zal vinden.

Kwaliteit

Wij kiezen resoluut voor topkwaliteit. Omdat we er echt van overtuigd zijn dat kleding veel langer dan één seizoen moet meegaan. We kiezen voor zachte, aangename stoffen zodat je onze kleding ook graag draagt. Duurzame mode, daar heb je jarenlang plezier van. En die kleding is makkelijk in onderhoud, want het leven is te kort om elke week urenlang te strijken, toch? 😉

Tijdloos design

Net omdat we willen dat jij lang kan stralen in onze kleding, zorgen we voor een slimme combinatie van vrolijke prints en tijdloze ontwerpen en snits.