Hoe het begon.

Onze merken zijn allemaal gegroeid als antwoord op een heel persoonlijke vraag: waarom was het onmogelijk om mooie, toffe, betaalbare mode te vinden die ook zorg droeg voor mens en milieu? Al in 2011 besloten we om dan maar zelf werk te maken van een ethisch alternatief en namen we een pioniersrol op in de Belgische mode. Aan ons om te bewijzen dat het echt anders kon en dat je met doordachte keuzes in ontwerp, productie, transport en verpakking wel degelijk het verschil kon maken.

Eerst was er Froy&Dind.

Ons eerste duurzame kledingmerk betekende vanaf de start een frisse wind in de Belgische kledingwereld met vrolijke prints, aangename stoffen en een duurzame productie. Al vanaf 2011 kozen we bewust voor een eigen ontwerpstudio in Antwerpen waar we ons lieten inspireren door alles wat voor ons het leven mooi en waardevol maakt: onze kinderen, kleine geluksmomentjes, een bonte verzameling hebbedingen, vrienden waar we lief en leed mee delen.

En zo werd Munoman geboren.

Na heel wat succesvolle collecties voor vrouwen en kinderen waren we klaar om verder te groeien. Want we kregen steeds vaker de vraag van de mannen rondom ons: en wij? En ze hadden gelijk! En zo werd in 2016 Munoman geboren. Een hedendaags mannenmerk met truien, shirts en knitwear dat trouw is aan onze basisprincipes: eerlijk, kwalitatief, ecologisch en Belgisch. En voor Munoman voegen we daar een vleugje humor aan toe. Elk seizoen opnieuw genieten we bij het ontwerpen van de nieuwe Munoman van het illustreren van de leukste prints.

WOMED award.

In 2017 mocht de oprichtster van Greenqueens, Adinda De Raedt, de prestigieuze WOMED award in ontvangst nemen uit handen van Koningin Mathilde. Een fijne erkenning als vrouwelijke ondernemer van het jaar!

Onnolulu als kindermerk.

In 2018 brachten we onder de nieuwe merknaam Onnolulu voor het eerst boekentassen en rugzakken uit van 100% gerecycleerde PET-flessen. We kiezen elk jaar voor toffe prints die onze eigen kinderen alvast zeker kunnen bekoren. Onnolulu groeide in de jaren daarna langzaam uit tot een volwaardig kindermerk voor vrolijke kids. Tegen 2021 bundelen we al onze baby- en kinderkleding onder de merknaam Onnolulu en zullen we Froy&Dind exclusief behouden voor onze sterke vrouwencollectie.

Green Zoo, bamboo ondergoed.

We hadden intussen zoveel ervaring opgebouwd in het creëren en produceren van eerlijke, ecologische en kwaliteitsvolle mode dat we in 2019 vol vertrouwen nog een merk hebben opgericht volgens dezelfde filosofie: Green Zoo. Want ja, ook in je onderkleding is het mogelijk om duurzame, eerlijke keuzes te maken. We kiezen hier bewust voor een tijdloze, eenvoudige collectie van het zachtste ondergoed in bamboevezels. En je moet het proberen om het te geloven, maar echt: ‘Once you go bamboo, you never go back!’ 😉

Aikoo, onze jongste telg.

In 2020 stellen we vol trots de jongste telg uit de familie van Greenqueens voor: Aikoo. Onder Aikoo bundelen we de komende jaren al onze boekentassen, pennenzakken, reistassen en rugzakken voor kids. De vrolijke prints verraden niet dat ze gemaakt werden uit 100% gerecycleerd materiaal, maar dat is uiteraard wel zo!

Op naar een mooie, duurzame toekomst.

En ons verhaal is nog lang niet uitgeschreven. Ons klein, familiaal team is helemaal klaar voor een mooie, duurzame toekomst. Tijdens onze gezellige middagpauzes fantaseren we wel eens hoe de wereld er zou kunnen uitzien wanneer onze bedrijfsfilosofie echt de norm mag worden. Want een wereld waarin we allemaal wat meer zouden zorgen voor elkaar en het milieu, dromen we daar niet allemaal van?